facebook-pixel

Az arcfelismerő szoftverek és a tesztelés fontossága

Az arcfelismerés elég összetett folyamat és ugyan sokat fejlődtek már az erre fejlesztett szoftverek, de még mindig igen nagy hibaszázalékkal dolgoznak. Erre példa, hogy előfordult már olyan is, amikor valakit tévesen tartóztattak le ilyen szoftverhiba miatt.  

A legutóbbi ilyen szoftverhiba akár egy tesztelés során is kiderülhetett volna. Történt ugyanis, hogy az Instagram közösségi platform a botokkal szembeni harcban az arcfelismerést választotta eszköznek. A botok ugyanis rengeteg kárt okoznak nekik, spammelnek, zaklatják a felhasználókat és álfelhasználók segítségével szereznek új követőket a megbízóinak. Érthető, hogy szeretnék kiszűrni a valós felhasználók közül a botokat. Nemrég több helyen is hírt adtak róla, hogy videószelfis azonosítást kértek az általuk gyanúsnak vélt felhasználóktól identitásuk igazolására. A folyamat során több oldalról is meg kell mutatniuk magukat a kamerának az oldaltulajdonosoknak, hogy hitelesített felhasználókká válhassanak.

Azonban ez az eset is balul sült el számos esetben. Volt olyan felhasználó, aki végigcsinálta az azonosítási procedúrát és meg is kapta a hitelesítést az oldaltól – de a saját arca helyett végig egy Barbie babát tartott a kamera elé.

Összességében tehát láthatjuk, hogy ugyan bőven van még hova fejlődni az arcfelismerés terén – de talán a szoftvertesztelésre is nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni ebben az esetben is. 😊

[templatera id=”1132″]

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.