facebook-pixel

Kalózvírus a kalózkodás ellen

Az a furcsa helyzet állt elő nemrégiben, hogy olyan vírust írtak, ami pont a kalózkodás ellen „véd”. A Vigilante nevű malware ugyanis pont az olyan oldalakról tiltja a letöltést, mint ThePirateBay.

Az illegális szoftverhasználat van a vírus célkeresztjében, a felhasználó gépére telepedve pont ezeket a tevékenységeket hivatott megakadályozni. Honnan szedhetjük össze a vírust? Pont az ismert kalóz és torrentoldalak a forrásai a vírusnak. Akkor települ a gépünkre, amikor érzékeli, hogy a fizetős szoftver változat helyett az illegális változatot telepítjük a gépünkre. Elküldi a kiszolgálónak a fájlnevet és az IP címünket, ezután pedig letiltja a kalózoldalakhoz való hozzáférésünket.

Nem számít, hogy játékot szerettünk volna letölteni, vagy a munkánkhoz szükséges szoftvert töltöttük le ingyen – a vírus a gamereket és a szakembereket egyaránt célozza. A program kicsit kezdetleges és esetlen próbálkozás az igazságtételre – afféle modern kalózakció az illegális szoftverletöltések ellen.   

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

sorozatok
Dechandt Dóra

BDD rövid bemutatása

BDD pro és kontra Egyik előző írásunkban (LINK) már kifejtettük, hogyan működik a BDD. Ezúttal az előnyeire és hátrányaira szeretnénk rávilágítani. A BDD (Behavior Driven

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.