facebook-pixel

Kalózvírus a kalózkodás ellen

Az a furcsa helyzet állt elő nemrégiben, hogy olyan vírust írtak, ami pont a kalózkodás ellen „véd”. A Vigilante nevű malware ugyanis pont az olyan oldalakról tiltja a letöltést, mint ThePirateBay.

Az illegális szoftverhasználat van a vírus célkeresztjében, a felhasználó gépére telepedve pont ezeket a tevékenységeket hivatott megakadályozni. Honnan szedhetjük össze a vírust? Pont az ismert kalóz és torrentoldalak a forrásai a vírusnak. Akkor települ a gépünkre, amikor érzékeli, hogy a fizetős szoftver változat helyett az illegális változatot telepítjük a gépünkre. Elküldi a kiszolgálónak a fájlnevet és az IP címünket, ezután pedig letiltja a kalózoldalakhoz való hozzáférésünket.

Nem számít, hogy játékot szerettünk volna letölteni, vagy a munkánkhoz szükséges szoftvert töltöttük le ingyen – a vírus a gamereket és a szakembereket egyaránt célozza. A program kicsit kezdetleges és esetlen próbálkozás az igazságtételre – afféle modern kalózakció az illegális szoftverletöltések ellen.   

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.