facebook-pixel

Magasugrás csodamentesen

Két mondást szeretnék körbejárni a tesztelés szempontjából. A két mondás látszólag ellent mond egymásnak és szeretném ezt az ellentmondást feloszlatni.

Ne tegyél csodát

Ha egyszer véghezviszed a lehetetlent, akkor a felettesed ezt beveszi a napi feladataid közé.

Ha túlórával, vért izzadva, kaja, kávé, alvás nélkül megoldasz egy olyan feladatot, amire amúgy nem lett volna elég időd, akkor azt gondolhatják, hogy ezt Te bármikor tudod hozni. Nem biztos, hogy látják, hogy neked ez valójában plusz erőforrásból ment, amit a szeretteidtől, a pihenésből, regenerálódásodból, a szabadidődből kellett beáldoznod.

Ha nincs elég időd egy feladat végrahajtására, akkor a legritkább esetben jó módszer, hogy ha törik, ha szakad, megcsinálod. Ilyenkor, amit tehetsz, hogy gondolkodsz alternatív lehetőségen és eszkalálsz. (Erről már írtam bővebben itt: Nincs idő)

Magasabbra ugrás

Középiskolában a fizikatanárom mondta, hogy a magasugrók mindig a 2,5 métert akarják megugrani. Így sikerül nekik mondjuk a 2,1 méter. Ezt mindig dolgozat előtt magyarázta. Azt mondta, hogy ne a 2-es osztályzatra tanuljunk (a legtöbbeknek fizikából elég volt a kettes), hanem készüljünk az 5-ösre, így majd nagyobb eséllyel lesz meg az áhított 2-es.

A munkában ez azt jelenti, hogy mindig meg kell próbálni letenni az asztalra a maximumot. Mindig arra kell törekedni, hogy amit kiadunk a kezünkből, az több, mint elég, több mint elfogadható szintű legyen.

Merge

A két mondás ellentmondásossága csak látszólagos. A túlhajtás az időgazdálkodásról szól, a magasugrás a minőségről. Az első a munka mennyiségéről, a második a munka minőségéről szóló példabeszéd. A túl nagy mennyiségben túl sok lesz az alacsony minőség. A mennyiséget optimalizálni kell, hogy megmaradjon a szellemi, fizikai frissesség a minőség eléréséhez. Szóval dolgozz egészséges mennyiségét és igyekezz ez alatt mindig a legjobb minőségre. Erről szól a két példabeszéd.

Hajrá! 😊

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.