facebook-pixel

Hogyan lehet desktopon mobil- vagy tabletnézetet tesztelni?

Tesztelés során felmerülhet a kérdés, hogyan teszteljük le hatékonyan más eszközökön is az adott weboldalt úgy, hogy fizikailag ne kelljen külön eszközt használnunk hozzá.

Szerencsére van erre egy egyszerű megoldás, amihez még applikációt sem kell telepítenünk. 😊

Nyissuk meg a tesztelni kívánt weboldalt, majd nyomjuk meg az F12 funkcióbillentyűt. Ekkor megnyílik a DevTools eszköz (ez egy webfejlesztők számára készült eszközkészlet, ami a webhelyek vizsgálatát és hibakereséshez szükséges támogatást hivatott segíteni). A megjelent felületen vigyük az egeret a képen látható Toggle device toolbar ikonra:

this is a text describes a picture

Az ikonra kattintást követően az oldal mobilnézetben jelenik meg, melyet vagy manuálisan, vagy a „Responsive” lenyíló ablakra kattintva kiválaszthatjuk a tesztelendő készülék előre beállított képméretét, de az „Edit”-re kattintva egyedileg is beállíthatjuk a kívánt paramétereket:

this is a text describes a picture

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

sorozatok
Dechandt Dóra

BDD rövid bemutatása

BDD pro és kontra Egyik előző írásunkban (LINK) már kifejtettük, hogyan működik a BDD. Ezúttal az előnyeire és hátrányaira szeretnénk rávilágítani. A BDD (Behavior Driven

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.