facebook-pixel

Hogyan függ össze a mobilapplikáció tesztelés a Tesla autóival?

A mobilapplikáció tesztelés a magukon a tesztelőkön kívül kevés embert hoz lázba, azonban a fontosságát nem lehet elvitatni. Ma már ugyanis egyre több olyan dologra használjuk a telefonunkat, amihez előtte más eszközöket vettünk igénybe. Használjuk fizetésre készpénz vagy bankkártya helyett, azonosításra igazolványok helyett és akár kulcsként is, hogy bejuthassunk vele otthonunkba, vagy akár az autónkba is.

Ezek mind olyan funkciók, melyek, ha egy hiba miatt nem működnek, nagyon kellemetlenül tudnak érinteni bennünket. Hajlamosak vagyunk hozzászokni ehhez a modern kényelemhez, azonban ezzel együtt igencsak felértékelődik a tesztelés fontossága is.

Nem olyan rég történt pont egy ilyen kellemetlen hiba a Teslánál is. Ők ugyanis arra ösztönzik az autótulajdonosokat, hogy éljenek ezekkel a kényelmi lehetőségekkel és ne hordják a kulcsot maguknál. Emiatt sokan a telefonjuk segítségével jutnak be az autójukba. Nyitáshoz és indításhoz is használható (lenne) ez a mobilapplikáció. A mobilapplikáció hibája miatt azonban egy ideig sem bejutni nem tudtak az autóikba, sem elindítani nem tudták azokat ilyen módon.

Érthetően, ennek nem igazán örültek a Tesla tulajdonosok és maga Elon Musk kért elnézést a történtekért, valamint megígérte, hogy lépéseket tesznek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló probléma.

[templatera id=”1132″]

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

sorozatok
Dechandt Dóra

BDD rövid bemutatása

BDD pro és kontra Egyik előző írásunkban (LINK) már kifejtettük, hogyan működik a BDD. Ezúttal az előnyeire és hátrányaira szeretnénk rávilágítani. A BDD (Behavior Driven

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.