facebook-pixel

Bárki kipróbálhatja magát szoftvertesztelőként – akár a Microsoftnál is

Aki kicsit is kedvet érez betekinteni a szoftvertesztelés világába, annak a Microsoft is teret enged. Erre találták ki az Insider programjukat, melyre online lehet jelentkezni.

A program lényege, hogy visszajelzést kell adniuk a résztvevőknek a kipróbált termékekről, újításokról, megoldásokról.

Most egy már nem újdonságnak számító, de annál hasznosabb funkciót lehet tesztelni a Windows 11 kiválasztott felhasználóinak.

A Javasolt műveletek funkció lényege, hogy a telefonszámokat, dátumokat, időpontokat a rendszer kimásolhatja az alkalmazásokból. Ezután pedig plusz lehetőségként felajánlja, hogy felhívjuk a rendszer által kimásolt telefonszámot. Ugyanez működik a dátumoknál, időpontoknál is – ebben az esetben eseményt hozhatunk létre, vagy naptárbejegyzést a kimásolt adatból.

Ezek a megoldások igen hasznosak és gyorsíthatják a munkafolyamatokat – ha megfelelő számú pozitív visszajelzés érkezik majd rájuk, akkor elképzelhető, hogy kibővítik a lehetőségeket.

A fejlesztéshez természetesen kellő számú adat szükséges, tehát a Microsoft továbbra is arra bíztat mindenkit, hogy csatlakozzanak a tesztelői körhöz és segítség a fejlesztői munkájukat visszajelzéseikkel. Ehhez persze sok visszajelzésre van szükség, így a vállalat minden felhasználót arra bíztat, hogy próbálja ki az új funkciókat és értékelje is azokat.

this is a text describes a picture

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter

Nem szeretnél lemaradni az új bejegyzésekről?

Tartalomjegyzék

Érdekel a tesztelés világa?

Dolgozz velünk hazai és nemzetközi projekteken

egy csoport ember ül egy asztalnál laptopokkal

Várj, ne maradj le legújabb szakmai cikkeinkről

Iratkozz fel hírlevelünkre és minden hónapban elküldjük a legizgalmasabb cikkeket

egy laptop számítógépet tartó szemüveges férfi
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.