facebook-pixel

Esettanulmány – Automata tesztelés

Iparág: Bank- és pénzügy

greenCube

Esettanulmány

A cég saját ügyfélkezelő CRM rendszerében történt fejlesztéseket élesítés előtt korábban manuális teszteléssel tesztelték. Ezt a folyamatot szerették volna hatékonyabbá tenni tesztautomatizálással. Az addig manuálisan futtatott regressziós teszteseteket kellett
automatizálnunk.

greenCube

Megrendelő

hitelintézet

greenCube

Feladat

tesztautomatizálás

A teszteléshez kapott eszközök:

 • laptop
 • tesztkörnyezet
 • tesztadatok
 • azonosítógeneráló szoftverek

29311272 laptop on table removebg preview
greenCube

Teszteszközök:

 • Jira
 • UFT
 • Zephyr

Screenshot 2023 10 23 093436 removebg preview

A megrendelő cég lakosságnak szóló megtakarítási és hitelezési szolgáltatásokra szakosodott. Az üzleti folyamataikhoz rendelkeztek egy saját fejlesztésű ügyfélkezelő rendszerrel. Ennek a rendszernek a fejlesztésekor folyamatosan szükségük volt szoftvertesztelési segítségre. Míg korábban ezt a feladatot kizárólag manuális tesztelőkkel oldották meg, felmerült az igény az automatizációra. A tesztautomatizálás során az addig manuálisan futtatott regressziós teszteseteket kellett automatizálnunk. Ezzel a segítséggel nem csupán egyszerűbbé váltak a munkafolyamatok, hanem az érintett munkakörökben dolgozó kollégák akár több órányi munkát is meg tudtak
spórolni ezzel a technikai segítséggel.

greenCube

Néhány példa a tesztelési feladatokra

Többek között az alábbi üzleti folyamatok szoftveren belüli kezelésének a tesztelésében vettünk részt:

 • hitelfelmondás
 • hitelrögzítés
 • hitelkiváltás
 • ügyfélrögzítés
 • ügyféladat módosítás

Az automatizálás használatával ugyanannyi idő alatt sokkal több funkciót lehet ellenőrizni, így értékes időt és erőforrást takaríthat meg a megrendelő.

Hatékonyabb tesztadat előállítás automatizálással

Az alapprobléma az volt, hogy a tesztelési munkához tömeges tesztadatokra volt szükség. Ezeknek az adatoknak valid számsornak kellett lennie, és ezek generáláshoz kezdetben Excelt használtak a cégnél. Ez nem volt tökéletes, előfordult, hogy rossz azonosítókat generált. A progléma megoldásához is az automatizációt használtuk, melynek segítségével a tesztadatok generálása gyorsabb és validabb lett.

Screenshot 2023-10-23 094143

Előfizetésbővítés

Itt egy helyszíni szolgáltatás megrendelési folyamatában sikerült egy kritikus hibát azonosítanunk a tesztelési munka során. A hiba javítása számos anyagi és jogi következménytől óvta meg a megrendelőt.

Screenshot 2023 10 23 094327

Összegzés

Az automatizálás bevezetésével a korábbi tesztelési folyamatok jobbá, gyorsabbá és hatékonyabbá váltak. A cégen belüli üzleti folyamatok pedig gördülékenyebben működhettek.

Segítségre van szüksége egy hasonló projekthez?

Küldje el üzenetét és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lépnek Önnel a megadott elérhetőségein.
Elfogadott fájlkiterjesztések: pdf,doc,docx, maximális méret 5MB

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter
egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.