facebook-pixel

Szoftvertesztelés

A szoftvertesztelési feladatokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Beszélhetünk black-box, grey-box, white-box tesztelésről, vagy manuális és automatikus tesztekről. De sokszor csak a típusaira hivatkozunk mint funkcionális, integrációs, regressziós tesztek. Bárhogy is csoportosítsuk őket, bárhogy nevezzük őket a szoftvertesztelés lényege alapvetően nem változik, megpróbálja a termék minőségét magasabb szintre emelni úgy, hogy feltárja annak hibáit, hiányosságait.

A teszteket előre meg kell tervezni és a különböző teszttípusokat kombináltan kell használni a megfelelő eredmény eléréséhez! (A teszttervezés alól kivétel csupán 1-2 teszttípus, mint például a felderítő tesztelés amelyben nem tudunk meghatározni szisztematikus lépéseket.) A feladatvégzést folyamatosan dokumentáljuk, így egyrészt pontos képet kapunk a termék minőségi állapotáról, másrészt a mi munkásságunk láthatóvá válik a megrendelőnk számára.

egy férfi ír egy táblára fekete markerrel

Milyen tesztelési feladatokkal bíznak meg minket partnereink?

Az évek során rengeteg ismeretet szereztünk a különböző tesztelési típusok használatában. Ezt a tudást adjuk tovább az újabb projektjeinkben a leendő ügyfeleinknek. A szoftvertesztelés alapvetően szerteágazó folyamat, melynek egy része csak ritkán kerül előtérbe, viszont vannak olyan vállfajai, amelyeket szinte minden projektben képviselnünk kell. Ügyfeleink az alábbi teszttípusok kialakítását, futtatását szokták leggyakrabban kérni tőlünk: funkcionális-, integrációs-, regressziós-, folyamat-, teljesítmény- és biztonsági tesztek.

egy süti csokireszelékkel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.